Cu nevasta în valiză: Cum a vrut un francez să-și ducă soția rusoaică în UE

by Genko Genko

Un francez în vârstă de 60 de ani, aparent disperat să își aducă tânără soție din Rusia în Uniunea Europeană, a fost prins cu femeia în valiză, în timp ce încerca să intre în Polonia.

Site-ul polonez Wiadomosci24 a relatat că tânăra nu avea documentele necesare pentru a intra în spațiul Schengen, astfel încât cei doi au decis să pătrundă fraudulos în regiune, potrivit Moscow Times.

Femeia s-a ascuns într-o valiză de mari dimensiuni, iar bărbatul a cărat-o în timpul călătoriei cu trenul de la Moscova.

După ce au trecut granița dintre Belarus și Polonia, ajungând în orașul Terespol, autoritățile au devenit suspicioase în legătură cu dimensiunile mari ale bagajului, așa că au decis să îl controleze. Acolo au găsit-o pe tânăra înghesuită.

„Străinii încearcă să treacă ilegal granița în foarte multe feluri, însă este pentru prima oară când văd o persoană ascunsă într-un geamantan”, a declarat purtătorul de cuvânt al autorității vamale poloneze, Dariusz Sienicki.

Cei doi sunt acum anchetați în Polonia și riscă până la trei ani de închisoare, a informat presa locală.

Totuși, publicația Le Figaro a scris mai târziu, citându-l pe Sienicki, că femeia, în vârstă de 30 de ani, avea dreptul să între în spațiul Schengen și nu ar fi fost oprită dacă nu se ascundea într-o valiză.

Tot ziarul francez a precizat că cei doi au fost lăsați să se întoarcă în Belarus, fără să fie demarată vreo anchetă împotriva lor.

CITIȚI ȘI...