Coaliţia lui Merkel, divizată din cauza „deciziei greşite” de a primi azilanţi blocaţi de Ungaria

by Genko Genko

Coaliţia condusă de către Angela Merkel este divizată cu privire la modul de gestionare a afluxului de azilanţi, după ce Uniunea Creştin-Socială (CSU) a denunţat „decizia greşită” a cancelarului de a primi mii de azilanţi blocaţi în Ungaria, relatează DPA în pagina electronică.

Germania şi Austria au convenit sâmbătă să accepte refugiaţi împiedicaţi de Ungaria să-şi continue drumul către vestul Europei, citând reglementări UE care obligă azilanţii să depună cereri în primul stat de pe teritoriul UE în care intră.

Uniunea Creştin-Socială (CSU), formaţiunea soră din Bavaria a Uniunii Creştin-Democrate (CDU) a lui Merkel, a îndemnat-o pe aceasta să le spună clar celorlalte state membre UE că este necesar să împartă povara.

„Nu putem, ca republică federală, să acceptăm pe termen lung toţi refugiaţii, când există alte 28 de naţiuni membre (în UE)”, a declarat liderul CSU Horst Seehofer, avertizând că afluxul poate eroda susţinera publică faţă de politicile liberale ale Guvernului în domeniul azilului.

„Nicio societate nu poate suporta aşa ceva”, a subliniat Seehofer.

Germania aşteaptă 800.000 de solicitanţi de azil anul acesta, mai mulţi decât orice alt stat membru UE. Creşterea dramatică a sosirilor a afectat autorităţile locale, care cer fonduri suplimentare de la Berlin, după ce Guvernul a anunţat că îi va primi pe toţi sirienii care fug din calea războiului din ţara lor.

Peste 15.500 de imigranţi, în principal refugiaţi din Siria, au sosit la Munchen, din Austria, începând de sâmbătă şi până duminică, a declarat un oficial de rang înalt. Aklţi 2.200 erau aşteptaţi să ajungă în noaptea de duminică spre luni.

CITIȚI ȘI...