Zeci de moldoveni, întorși de la granița Rusiei și Uniunii Europene

by Genko Genko

16 moldoveni nu au putut intra pe teritoriul Federaţiei Rusă, săptămâna trecută, iar alți doi au fost deportați din această ţară, anunță Poliţia de Frontieră.

Totodată, șase moldoveni a fost deportat și din Uniunea Europeană în această perioadă, în timp de trei au primit interdicție.

În perioada de referință, patru persoane au încălcat frontiera de stat, iar alte 32 de persoane au încălcat regimul frontierei de stat și al punctelor de trecere.

De asemenea, 32 de cetățeni străini au depășit termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova, alte 16 de persoane aflate în conflict cu legea și 2 unități de transport date la consemn au fost reținute în punctele de trecere a frontierei, urmare a schimbului de informații cu organele de ocrotire a normelor de drept naționale și internaționale.

Potrivit Poliției de Frontieră, în perioada de referință, 23 cetăţeni străini au primit refuz de a intra în Republica Moldova, iar alte 96 de persoane au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova.

În această perioadă s-a înregistrat un flux normal de traversare a frontierei de stat. Fluxul persoanelor care au traversat frontiera a constituit 396.397 traversări, iar traficul mijloacelor de transport a înregistrat un flux de 85.673 traversări unităţi.

CITIȚI ȘI...