Cecilia Malmstrom: Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar fi un dezastru

by Genko Genko

Ieșirea Marii Britanii din UE ar fi un dezastru, a avertizat, luni, comisarul european pentru Comerț, Cecilia Malmstrom, transmite BBC.

Premierul britanic David Cameron a promis să renegocieze relațiile țării sale cu Uniunea Europeană înainte de a propune organizarea unui referendum privind retragerea Marii Britanii din UE, în 2017, dacă partidul său conservator va câștiga alegerile parlamentare din mai 2015.

Cameron s-a pronunțat pentru rămânerea Marii Britanii într-o UE reformată, dar a avertizat că disputele recente, inclusiv cea legată de plata unei contribuții suplimentare de 1,7 miliarde de lire sterline (2,1 miliarde euro), i-ar putea îngreuna misiunea de a-i convinge pe cetățenii britanici că țării i-ar fi mai bine în UE, nu în afara ei.

Întrebată dacă ar fi „un dezastru” situația în care Marea Britanie va vota retragerea din UE, Cecilia Malmstrom a răspuns: „Da. Pentru noi și pentru voi”.

Declarația Ceciliei Malmstrom este neobișnuit de sinceră pentru un comisar european, susțin observatorii. În trecut, oficialii europeni, dar și alți șefi de stat, afirmau că decizia este la latitudinea poporului britanic.

CITIȚI ȘI...