Voronin, după negocieri cu Gaburici: „Vom fi foarte constructivi în ziua votării Guvernului”

by Genko Genko

Liderul PCRM Vladimir Voronin a declarat, după întrevederea cu premierul desemnat Chiril Gaburici, că „discuţia a fost una constructivă” și în ziua în care va urma să fie acordat votul de încredere cabinetului de miniștri, deputații comuniști „vor fi foarte constructivi”.

„A fost o discuție constructivă. Am înaintat unele formulări privind programul de guvernare. Noi nu avem condiții, dar numai propuneri constructive. El își asumă această responsabilitate și noi am salutat această decizie”, a declarat Voronin.

Întrebat dacă comuniștii vor vota candidatura lui Gaburici, liderul formațiunii a spus că vor fi „constructivi în ziua când va fi pusă spre votare și lista nominală a miniștrilor”, limitându-se să mai facă comentarii.

De asemenea, Voronin a evitat să dea un răspuns concret privind candidatura Maiei Sandu la funcția de ministru al Educației.

De partea cealaltă, și premierul desemnat a fost scurt în declarații, precizând că a prezentat o „listă de idei la care speră să găsească soluții”.

„Am discutat despre ce trebuie de făcut pentru a scoate țara din impas din punct de vedere economic și social. Am pregătit o listă de comentarii și idei care pot fi studiate și analizate”, a menționat Gaburici, după întrevederea cu fracțiunea PCRM.

CITIȚI ȘI...