Cât de sănătos este să bei doi litri de apă pe zi: Oamenii de ştiinţă dau verdictul

by Genko Genko

„Bea doi litri de apă pe zi”. Probabil ai auzit şi tu acest sfat de nenumărate ori. Te-ai întrebat însă cât de sănătos este cu adevărat?

În realitate, această regulă nu este susţinută de ştiinţă. Şi, mai mult decât atât, dacă te forţezi să bei prea multă apă îţi poţi face mai mult rău decât bine.

Într-un articol publicat pe New York Times, Aaron Carroll, profesor şi cercetător la Universitatea din Indiana îi îndeamnă pe cititori să îşi asculte corpul şi să nu se forţeze să bea apă.

Cei mai mulţi oameni se hidratează de la alimentele pe care le consumă, în special din fructe şi legume, dar şi din apa pe care o beau de-a lungul zilei, explică el. „Este apă în legume, este apă în fructe, este apă în orice băutură pe care o consumăm. Nu există o nevoie raţională şi nici ştiinţifică de a bea 2 litri de apă pe zi”.

Pentru o hidratare optimă, omul de ştiinţă susţine că nu există un număr magic de pahare de apă pe care ar trebui să le consumăm. În schimb, trebuie să avem încredere în corpul nostru: „Când ţi-e sete, încă eşti foarte departe de deshidratare. Bea apă doar când ţi-e sete.”

CITIȚI ȘI...