Biden: Rusia să înceteze cu „afirmațiile false”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vicepreşedintele american Joe Biden a declarat că Rusia nu se poate ascunde în spatele unor „afirmaţii false” că doar separatiştii sunt responsabili pentru operaţiunile militare recente din estul Ucrainei, informează Associated Press.

Biden a discutat la telefon vineri cu preşedintele ucrainean Petro Poroşenko şi primul ministru Arseni Iaţeniuk. Casa Albă a declarat că Biden a condamnat cu fermitate o ofensivă a separatiştilor în oraşul Debalţevo. Biden a notat că trupele ruseşti care operează în Ucraina au sprijinit direct această ofensivă „încălcând flagrant” acordurile de pace.

Casa Albă a mai anunţat că liderii au discutat de asemenea modalităţile de monitorizare a încetării focului şi asigurarea retragerii armamentului greu. Potrivit lui Biden, separatiştii au refuzat accesul observatorilor internaţionali.

Această convorbire telefonică a intervenit în timp ce guvernul Ucrainei şi separatiştii proruşi dau vina unii pe alţii pentru zecile de încălcări ale fragilei încetări a focului, notează AP.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...