(FOTO)Top 10 cele mai frumoase bulevarde ale lumii

by Genko Genko

Dacă vrei să mergi la shopping sau doar să te plimbi pe cele mai frumoase, exclusiviste, scumpe și elegante bulevarde din lume, iată câteva puncte de plecare. Pe toate străzile din topul vei găsi magazine, buticuri de suveniruri, hoteluri incredibile, restaurante și baruri care au făcut istorie.

Top 10 cele mai frumoase bulevarde ale lumii:

1. Champs-Elysees, Paris

Este, fără îndoială, cel mai faimos bulevard din lume. A inspirat de-a lungul anilor mulți scriitori sau căutători de vise de pe întreg globul. Este elegant și celebru, iar pe Champs-Elysees găsești de toate: magazine, cafenele și clădiri cu o arhitectură deosebită.
1
2. Broadway, New York

Străbate tot Manhattan-ul, trece prin diferite cartiere, însă rămâne cel mai mare district artistic din lume. Se mai numește și „Great White Way” și include faimoasa Times Square.
2
3. Passeig de Gracia, Barcelona

Este o adevărată minune a lumii moderne, strada fiind străjuită de clădiri cu o arhitectură ireală, majoritatea fiind opere ale marelui Gaudi. Fiind cea mai scumpă zonă din Barcelona, aici pot fi admirate unele dintre cele mai luxoase hoteluri și magazine.
3
4. Gran Via, Madrid

Principala stradă din Madrid s-a construit în nu mai puțin de 25 de ani, însă rezultatul este spectaculos. Clădirile au o arhitectură deosebită, de început de secol 20, există multe teatre, hoteluri și magazine de modă.
4
5. Las Vegas Boulevard, Las Vegas

Se mai numește și Las Vegas Strip și este casa celor mai mari și mai faimoase casino-uri din lume. Mii de lumini, de reclame, de parcuri tematice și de baruri alcătuiesc un teren fabulos de joacă pentru adulți.
5
6. Avenida 9 de Julio, Buenos Aires

Este cea mai mare stradă din lume și a fost construită în cinstea Zilei Independenței din Argentina. Are peste 9 benzi și este destul de dificil de traversat.
6
7. Andrassy Ut, Budapesta

Este unul dintre bulevardele construite după modelul Champs-Elysses-ului din Paris. Străjuit de vile neo-renascentiste, care adăpostesc buticuri de lux, cafenele și restaurante, Andrassy Ut face parte din UNESCO World Heritage Site.
7
8. Avenida Paulista, Sao Paulo

Cea mai scumpă stradă din America Latina este și cartierul general de afaceri al Braziliei. Pe timpuri aici vedeai vile europene în stil renascentist, însă acum strada este flancată de zgârie-nori.
8
9. Paseo de la Reforma, Mexico City

Cei 12 kilometri de bulevard exclusivist au fost modelați tot după Champs-Elysses. Duminică traficul este închis, iar o mulțime de localnici și turiști se plimbă printre grădinile luxuriante și fac shopping în cele mai elegante magazine.
9
10. Michigan Avenue, Chicago

O parte din acest bulevard se numește „Magnificent Mile” și este, fără îndoială, una dintre cele mai frumoase străzi ale lumii. Este casa unor magazine de lux, restaurante sofisticate, hoteluri și buticuri de suveniruri.
10

CITIȚI ȘI...