Berlusconi a ajuns din nou la spital; medicii încă nu ştiu când îl vor putea externa

by Genko Genko

Fostul premier italian, Silvio Berlusconi, în vârstă de 77 de ani şi-a petrecut noaptea trecută în spital din cauza unor probleme la genunchi.

Silvio Berlusconi și-a petrecut noaptea la spitalul San Raffaele din Milano, unde a fost internat noaptea trecută din cauza unor dureri resimţite în ultimele zile la genunchiul stâng. Spitalizarea a fost necesară pentru a efectua investigațiile necesare, relatează presa italiană.

În urma examinărilor medicale s-a descoperit o inflamație a cartilajului genunchiului stâng și o stare de osteoartrită, afecţiune des întâlnită la persoanele în vârstă. Medicii au declarat că încă nu se pot pronunţa asupra faptului dacă fostul premier al Italiei poate fi externat sau nu, acesta urmând să fie supus unor investigaţii mai amănunţite.

Menţionăm că în ultimii ani Berlusconi a trecut de mai multe ori pragul spitalului din diverse motive şi probleme de sănătate. Primele sale contacte cu spitalele au început în 2006, fiind internat pentru mai multe zile după ce a leşinat pe neaşteptate. În 2013, acesta a ales să se interneze în spital pentru a nu se prezenta la un proces din multele dosare penale deschise pe numele său de către procurorii italieni.

Dar, pe departe cea mai răsunătoare spitalizare a sa a avut loc în decembrie 2009, când în timpul unei întâlniri cu electoratul, Berlusconi a fost lovit în plină figură cu o statuietă metalică de către un bărbat cu probleme psihice. Atunci, acesta a avut nevoie de patru zile de spitalizare pentru recuperare.

Fostul premier italian a primit în ultimii ani mai multe lovituri în plan politic. După ce a fost lăsat fără funcţia de premier al Italiei, fotoliu pe care l-a ocupat mai mulţi ani, un tribunal italian, ca rezultat al unei sentinţe din cadrul unuia din multele dosre penale în care este anchetat, i-a interzis de a mai putea ocupa vreo funcţie publică sau de a fi ales timp de doi ani.

Mai mult chiar, omul numărul doi din fostul său partid PLD a decis să se separe de el, astfel partidul fiind practic rupt în două, lui Berlusconi rămânându-i doar o parte a fostului partid, numită Forza Italia.

CITIȚI ȘI...