Austria trimite armata la graniţa cu Ungaria, pentru a controla afluxul de refugiaţi

by Genko Genko

Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a anunţat că vor fi trimişi soldaţi la graniţa cu Ungaria pentru a controla situaţia, în condiţiile în care poliţia se aşteaptă la sosirea unui număr mare de refugiaţi din ţara vecină.

Punctul de trecere a frontierei austro-ungare de la Nickelsdorf, pe autostrada A4, a fost închis temporar, iar autorităţile apreciază că există riscul unei situaţii de urgenţă, scrie Mediafax.

Peste 16.000 de imigranţi au traversat frontiera începând de sâmbătă după-amiază. Un purtător de cuvânt al poliţiei, Gerald Koller, a declarat că aproximativ 10.000 de refugiaţi ar putea sosi luni la Heiligenkreuz, în landul Burgenland, iar autorităţile locale nu au resursele necesare pentru a face faţă unui număr atât de mare de oameni.

Poliţia a instalat bariere metalice pentru a opri refugiaţii, care sosesc cu autocarele în fiecare oră.

Potrivit unor informaţii neconfirmate, Ungaria ar urma să închidă centrul de refugiaţi de la Roszke, unde circa 80.000 de persoane se află în prezent. Centrul este la 386 de kilometri de Austria şi există temeri că refugiaţii ar putea pleca pe jos spre teritoriul austriac.

CITIȚI ȘI...