(AUDIO) Discuție între doi ambasadori ruși: Le vom da un șut în fund românilor; Anexăm Miami

by Genko Genko

O discuție scandaloasă între doi ambasadori ruși a apărut pe Internet. Diplomații au glumit pe tema crizei din Ucraina, făcând referire la viitoare agresiuni ale Rusiei în Statele Unite și Europa de Est.

Într-un clip postat pe youtube este redată conversația telefonică dintre Igor Ciubarov și Serghei Baharev, ambasadorii ruși în Zimbabwe, respectiv Eritreea și Malawi.

Cei doi s-au arătat mai interesați de politica externă a Rusiei din Europa decât de cea din zona în care sunt detașați.

Astfel, cei doi au început să glumească pe tema acțiunilor expansioniste ale Rusiei, declarând că nu se vor opri nici la Crimeea, ci că vor acționa și în ”Catalunia, Veneția, Scoția și chiar Alaska”.

Țările vecine ale Rusiei sunt considerate ca și anexate de Ciubarov, care spune că ”Letonia, Estonia și alți europeni, precum românii și bulgarii, vor primi câte un șut în fund pentru a merge în direcția corectă”.

Totuși, colegul său Baharev nu este de acord, având intenții chiar mai serioase, înaintând pretenții la ”Miami și California”.

Până la urmă, cei doi oficiali ruși ajung la un acord și în legătură cu vecinii: ”Deocamdată le mai permitem românilor și bulgarilor să mai stea în Uniunea Europeană”, spune Ciubarov. ”Da, la fel facem și cu rahatul cela din Țările Baltice”, îl completează colegul său.

Deocamdată, Ministerul rus de Externe nu a comentat în niciun fel acțiunile oficialilor săi.

Mai jos vă oferim discuția integrală dintre cei doi.

CITIȚI ȘI...