Rusia amenință România, sugerându-le liderilor de la București să fie mai ”reținuți în declarații”

by Genko Genko

Rusia a avertizat vineri România în legătură cu declarațiile, ”antirusești” ale liderilor săi referitoare la criza ucraineană și a avertizat că o deteriorare a relațiilor dintre București și Moscova ”nu este în favoarea nimănui”.

Într-un comunicat de presă al diplomației de la Kremlin, președintele român, Traian Băsescu, este acuzat de ”o serie de noi declarații antirusești făcute odată cu împlinirea a 10 ani a României de la aderarea la NATO”. ”Liderul român a acuzat îndeosebi Rusia că a comis o agresiune împotriva Ucrainei”, se mai arată în comunicatul Ministerului de Externe al Rusiei.

Nici Ministrul român de Externe, Titus Corlățean, nu a rămas netaxat: ”Nici șeful diplomației române, Titus Corlățean, nu rămâne mai prejos, susține MAE de la Moscova, în opinia căruia, ”în spatele unor astfel de atacuri se ghicește intenția clară a Bucureștiului de a ignora cauzele inițiale ale crizei ucrainene”.

”Această retorică antirusească venită din partea oficialilor români nu este în favoarea nimănui”, este de părere Moscova.

CITIȚI ȘI...