Angela Merkel cere intensificarea măsurilor pentru protejarea graniţelor UE

by Genko Genko

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a îndemnat statele europene să intensifice măsurile pentru protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene, în contextul crizei imigraţiei.

„Criza imigraţiei testează perseverenţa Uniunii Europene”, a declarat Angela Merkel la Berlin, scrie Reuters, conform Mediafax.

Europa trebuie să contribuie la soluţionarea actualei crize a migraţiei din Orientul Mijlociu şi din nordul Africii, a adăugat cancelarul Germaniei.

„În plus, pentru Europa, acest lucru înseamnă şi protejarea frontierelor externe ale Uniunii Europene, pentru ca imigraţia să se desfăşoare în mod ordonat”, a spus Merkel, criticată în ultimele luni pentru încurajarea extracomunitarilor să vină în spaţiul UE.

„În acelaşi timp, este vorba şi de asumarea unor responsabilităţi mai mari de către ţările de unde fug refugiaţii şi de către cele în care sunt mulţi refugiaţi, precum Libanul, Iordania şi Turcia”, a adăugat cancelarul german.

Rata popularităţii cancelarului Germaniei s-a diminuat pe fondul crizei privind imigraţia, fiind la cel mai scăzut nivel din ultimii patru ani. Mai mult de jumătate dintre cetăţenii germani (51%) au exprimat preocupare privind numărul extracomunitarilor care au solicitat azil în Germania.

CITIȚI ȘI...