Protestele din PMAN continuă; Oamenii sunt chemați să vină duminică cu flori

by Genko Genko

Consiliul Marii Adunări Naționale (CMAN) din 6 septembrie îndemnă oamenii să vină la mitingul din 4 octombrie, când urmează să aibă loc o nouă manifestație amplă de protest, cu flori de toamnă – crizanteme.

„Până acum am cerut, acum vom lua, vom lua țara înapoi. Până acum am fost un oraș al demnității, e timpul să facem o țară a demnității. La mitingul de duminică vom acționa pașnic, iar pentru asta vă rugăm să veniți cu flori, cu crizanteme albe – un simbol al toamnei, care transmite puritate”, a declarat Andrei Năstase, președintele CMAN.

După ce revendicările din 6 septembrie ale protestatarilor nu au fost îndeplinite, iar autoritățile nu au dat de înțeles că le vor îndeplini, liderii manifestanților au chemat din nou cetățenii în număr mare în stradă, pentru 4 octombrie, cu începere de la ora 12:00.

Totodată, membrii grupului de reprezentare a poporului au cerut organizarea unei ședințe extraordinare a Parlamentului și Guvernului, cu participarea lor, „în vederea demiterii persoanelor vizate în proclamația protestului din 6 septembrie”.

Protestatarii sunt hotărâți ca la această dată să amplifice presiunile asupra guvernării, continuând însă să manifesteze pașnic.

CITIȚI ȘI...