Vladimir Putin, avertizări pentru Israel: E alegerea lor, dar numărul morţilor va creşte

by Genko Genko

Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat Israelul în legătură cu creşterea numărului morţilor, în cazul în care această ţară, aşa cum a sugerat recent, va furniza arme letale guvernului ucrainean, ca urmare a deciziei Moscovei de a trimite un sistem de apărare împotriva rachetelor sol-aer S-300, în Iran.

Citeşte şi: Replica Israelului pentru Rusia; Ar putea livra armament Ucrainei și Georgiei

Avertizarea liderului de la Kremlin a fost făcută în cadrul unui interviu televizat difuzat sâmbătă, subliniind că o asemenea mişcare a Tel Aviv-ului ar fi „contraproductivă” şi „doar ar provoca o nouă rundă de ostilităţi”, transmite Press Tv.

„Numărul morţilor ar creşte, dar rezultatul nu s-ar schimba”, a mai spus Vladimir Putin.

Afirmaţiile sale vin după ce unii politicieni israelieni au sugerat că regimul ar putea trimite arme letale Ucrainei, în semn de răspuns la aprovizionarea Iranului de către Rusia, cu sisteme antirachetă S-300.

„Este o alegere pe care o face conducerea israeliană, pot face ce consideră că este necesar”, a mai atenţionat preşedintele rus.

Pe 13 aprilie, Vladimir Putin a semnat un decret prezidenţial care a deschis drumul pentru o mult aşteptată livrare de sisteme S-300 în Iran. Pe 16 aprilie, Putin a apărat decizia Moscovei privind livrarea sistemelor, arătând că acestea au scopul de a descuraja atacuri.

Citeşte şi: Cine este omul care l-a infruntat de unul singur pe Putin

CITIȚI ȘI...