(VIDEO) Liga Campionilor: Juventus și Monaco se califică în semifinale. Record istoric pentru Mbappe

(VIDEO) Liga Campionilor: Juventus și Monaco se califică în semifinale. Record istoric pentru Mbappe

Juventus Torino şi AS Monaco s-au calificat, miercuri, în semifinalele Ligii Campionilor, după ce au trecut de formaţiile FC Barcelona şi Borussia Dortmund, în sferturile de finală ale competiţiei.

Juventus a reușit să nu primească gol nici pe Camp Nou, după ce a învins în tur cu 3:0, reușind să închidă foarte bine pe Barcelona. Chiar dacă gazdele au avut mai multe ocazii de gol, nu au putut marca și Barcelona e eliminată pentru al doilea an la rând încă în sferturi.

AS Monaco a învins-o şi în retur pe Borussia Dortmund, după succesul cu 3-2 din tur, din Germania.

În manşa secundă, liderul din Ligue 1 conducea cu 2-0 după numai 17 minute de joc, graţie reuşitelor lui Mbappe şi Radamel Falcao. Marco Reus a readus speranţele germanilor imediat după pauză, însă Valere Germain a închis soarta calificării în minutul 81.

Cu reușita de miercuri, din minutul 3 al întâlnirii cu Borussia, Mbappe a ajuns la 5 goluri marcate în primele 4 meciuri pe care le-a jucat în fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor, o premieră în istoria celei mai puternice competiții inter-cluburi.

Este, totodată, cel mai tânăr fotbalist care ajunge la cota 5 în topul reușitelor din UCL (18 ani și 4 luni). Până la el, doar legendarul Raul Gonzalez mai punctase de 5 ori în Liga Campionilor înainte să împlinească 19 ani.

Mai mult, acesta a fost al 16-lea gol în ultimele 16 partide pentru AS Monaco în toate competițiile.

Tragerea la sorți a semifinalelor, unde mai sunt calificate Atletico și Real, va avea loc vineri.

0