(VIDEO) EURO 2016: TOP 5 cele mai frumoase goluri în viziunea UEFA

(VIDEO) EURO 2016: TOP 5 cele mai frumoase goluri în viziunea UEFA

Golul maghiarului Zoltan Gera, din partida din faza grupelor, scor 3:3 cu Portugalia, a fost desemnat de către UEFA drept cel mai frumos de la turneul final.

Mijlocașul celor de la Ferencvaros a marcat un singur gol la acest turneu final continental, dar care s-a dovedit până la urmă a fi și cel mai frumos, în opinia fanilor. Maghiarul a primit cele mai multe voturi din partea suporterilor, iar golul său a fost desemnat astfel cel mai frumos de la Euro.

Gera a deschis scorul în minutul 19 al partidei Ungaria – Portugalia, scor 3-3, din faza grupelor, cu un șut cu stângul, după o preluare scurtă pe piept, în stânga lui Rui Patricio.

Reușita ungurului a acumulat 32% din voturile fanilor, devansând golul cu călcâiul, marcat de Cristiano Ronaldo în același meci (24%).

Pe poziția a treia s-a clasat reușita elvețianului Xherdan Shaqiri, din optimile de finală, cu Polonia. Golului lui Shaqiri este considerat de specialiști drept cel mai frumos de la turneul final, dar a acumulat doar 23% din voturile fanilor.

Golul portughezului Eder, din finala cu Franța, care a decis campioana Europei, a acumulat 16% din voturile fanilor și s-a clasat pe poziția a 4-a.

Pe locul 5, cu 5% din voturi, s-a clasat golul galezului Robson-Kanu, din sfertul de finală cu Belgia.

0