(VIDEO) Chinezii vor să ridice un zgârie-nori cu 220 de etaje în doar trei luni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Chinezii, care au uimit o lume întreagă atunci când au construit o clădire cu 57 de etaje în doar 19 zile, au planuri și mai ambițioase. Așteaptă aprobare pentru ridicarea unui zgârie-nori cu 220 de etaje. Vor ca turnul de 880 de metri înălțime să fie gata în trei luni. Și vor folosi metoda modulară – rapidă, eficientă și prietenoasă cu mediul, după cum insistă inginerii. Pe de altă parte, apetitul publicului chinez pentru astfel de construcții va fi testat, luna viitoare, când imobilul cu 57 de etaje va fi scos la vânzare.

Citeşte şi: Rusia şi China, din nou fraţi? Cât de mult s-au strâns legăturile şi ce rol joacă Ucraina

Un filmuleț postat pe internet a produs uimire în toată lumea. Pe repede înainte se vede cum o companie a ridicat un zgârie-nori cu 57 de etaje, în provincia Hunan. Lucrările s-au încheiat în doar 19 zile.
[youtube link=”https://youtu.be/93HVG3j1phs” width=”590″ height=”315″]
Citeşte şi: (VIDEO) Descoperire veche de zeci de milioane de ani pe un şantier de drum din China

Xiao Changgeng, vicepreședintele companiei
„Metodă folosită de noi garantează un interval scurt pentru finalizarea construcției, pentru că 90% din materialele folosite sunt transformate în fabrica noastră în prefabricate.”

E vorba mai exact de 2736 de „piese” realizate pe parcursul a patru luni și jumătate și îmbinate pentru a crea turnul din metal și sticlă.

Chen Xiangqian, inginer
„Folosind metoda tradițională, ar trebui să pui cărămidă peste cărămidă. Folosind această metodă, nu trebuie decât să asamblezi unitățile prefabricate.”

Citeşte şi: (VIDEO) Zgârie-nori de 57 de etaje ridicat în 19 zile

Totuși, explică vicepreședintele companiei, zilele de lucru pe șantier nu au fost consecutive. Lucrările au fost întrerupte pe timpul iernii și în weekenduri. Iar pauzele au fost folosite pentru pregătiri minuțioase.

Mini Sky City are 19 săli de conferințe, 800 de apartamente și spații de birouri ce pot primi 4000 de angajați.

Xiao Changgeng, vicepreședintele companiei
„Clădirea va rezista fără probleme în caz de furtună cu vânt puternic ori de cutremur. Putem garanta că toți locatarii vor fi evacuați rapid în caz de incendiu.”

Pe lângă viteză și siguranță, proiectele de acest fel sunt mai prietenoase cu mediul. Un minus ar fi uniformitatea designului, spun arhitecții. Compania care a intrat în cartea recordurilor cu Mini Sky City vrea să supună metoda unui nou test. Speră să obțină aprobări pentru ridicarea unui turn cu 220 de etaje în doar trei luni.

Citeşte şi: (GALERIE FOTO) 15 imagini incredibile din China, cu case în mijlocul drumului


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...