Un fost angajat al CSJ a intrat în vizorul procurorilor după ce a luat mită de la un deținut

by Genko Genko

Un fost angajat al Curţii Supreme de Justiţie (CSJ) a intrat în vizorul procurorilor după ce a pretins şi a primit de la un cetăţean al Germaniei, deţinut în Penitenciarul nr. 9, suma de 40 de mii de euro, susţinând că poate influenţa factorii de decizie ai organelor judiciare la emiterea unor decizii favorabile.

Procuratura Anticorupţie l-a reţinut pentru trafic de influenţă în proporţii deosebit de mari şi investighează cauza penală în privinţa fostului angajat CSJ.

La expirarea termenului de reţinere, procurorii au solicitat arestarea fostului angajat al CSJ, însă Judecătoria sect. Buiucani i-a aplicat arest la domiciliu. Săptămîna trecută, însă, după ce învinuitul a încălcat regulile stabilite pentru arestul la domiciliu, judecătorii i-au schimbat măsura de reprimare în arest preventiv.

Actualmente, învinuitul se află în izolatorul de detenţie preventivă al CNA.

Amintim că, cetăţeanul Germaniei a figurat în dosarul fostului şef al Penitenciarului nr.9, învinuit de depăşirea atribuţiilor de serviciu şi permiterea ieşirii deţinutului, fără escortă, de pe teritoriul închisorii.

CITIȚI ȘI...