Un bărbat din Rezina a ajuns la spital, în urma unei explozii puse la cale de un individ cu care s-ar afla în conflict

by Genko Genko

În dimineața zilei de 7 aprilie, un bărbat a pus în fața unui garaj o cutie cu gunoi, în interiorul căreia se afla un explozibil.

Conform unui comunicat al Inspectoratului național de investigații, pachetul era destinat unui bărbat de 43 de ani, locuitor al orașului Rezina. În momentul în care victima a mutat cutia cu piciorul, aceasta a explodat. Bărbatul a fost internat la Spitalul raional, cu o plagă contuză în regiunea parietală a scalpului.

Făptașul a fost reținut marți de către ofițerii Inspectoratului Național de Investigații. Bărbatul este originar din orașul Rezina și are 53 de ani și a fost condamnat anterior pentru furt și escrocherie. Potrivit informațiilor preliminare, între suspect și victimă ar fi existat un conflict din cauza unei afaceri.

Actualmente, suspectul este reținut în izolatorul IP Rezina. În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 27/145 al. 1 Cod Penal al Republicii Moldova. Potrivit legislației, pentru tentativă de omor, bărbatul riscă privațiune de libertate pe un termen de până la 15 ani.

CITIȚI ȘI...