Trei tentative de contrabandă cu peste 1.800 de pachete de țigări, depistate la frontiera moldo-română timp de o zi

Trei tentative de contrabandă cu peste 1.800 de pachete de țigări, depistate la frontiera moldo-română timp de o zi

Trei tentative de trafic ilicit cu produse de tutungerie au fost prevenite pe parcursul zilei de ieri datorită câinilor specializați ai Serviciului Vamal. Intervenția acestora s-a soldat cu reținerea a 36.100 de țigarete (1.805 pachete de țigări), care erau tăinuite de la controlul vamal.

Primele două cazuri au fost consemnate la postul vamal Cahul, unde vameșii, asistați de patrupezi au depistat, la intervale de doar patru ore diferență, 9.400 și respectiv, 24.900 de țigarete de diverse mărci, marcate cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Tot datorită implicării câinilor specializați ai Serviciului Vamal a fost descoperită și cea de-a treia tentativă de scoatere ilegală din țară a țigaretelor nedeclarate. Cazul a fost raportat de către vameșii de la Costești, care au depistat, în rezultatul demontării autoturismului indicat de patruped, 1.800 de țigarete.

Conform procedurii, loturile de țigarete au fost confiscate, iar autoturismele – indisponibilizate. Persoanele implicate riscă achitarea unor amenzi care pot ajunge până la 4.500 lei.

0