Tentative de contrabandă cu metale preţioase, eşuate

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Serviciul Vamal anunţă într-un comunicat de presă că ieri seara, la postul Cahul-Oancea au fost depistate două tentative de contrabandă cu metale preţioase.

Captura vameşilor a constat din 13kg de aur, 786gr de argint,peste 350gr de pietre preţioase şi peste 700 de monede antice.

Valoarea metalelor preţioase se estimează la câteva milioane lei şi reprezintă cele mai valoroase capturi din ultimii 15 ani. Ambele tentative au fost realizate prin intermediul coletelor şi transmisiunilor neînsoţite. În comunicat se mai menţionează că în ultima perioadă de timp, sunt înregistrate tot mai des cazuri de introducere frauduloasă a mărfurilor de către transportatorii de colete, care camuflează loturi de mărfuri în maşinile lor.

În primul caz în cadrul controlului fizic al mijlocului de transport de model Mercedes care transporta colete din Turcia în Republica Moldova, colaboratorii postului vamal Cahul-Oancea au depistat într-un colet peste 700 de monede antice.

În cel de-a doilea caz, în urma controlului vamal efectuat cu utilizarea mecanismelor de control modern şi datorită funcţionării indicatorilor de risc, colaboratorii vamali au depistat în torpedoul microbusului de model Mercedes, circa 40 de pachete mici marcate nominal care erau ambalate cu bandă adezivă.

Imediat la faţa locului s-a deplasat organul de urmărire penală care a efectuat toate procedurile de investigaţie, iar pe ambele cazuri au fost intentate dosare penale, conform art. 27, 248, alin 5 – Tentativă de contrabandă în proporţii deosebit de mari, Cod Penal al RM.

Organul de urmărire penală al Serviciului Vamal a reţinut pentru 72 de ore 4 persoane, cetăţeni ai Republicii Moldova, cu vârste cuprinse între 29 si 63 ani, care erau conducători auto şi însoţitori de colete.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...