Tânăr moldovean, arestat în Italia pentru mai multe infracțiuni

by Genko Genko

„Scuze, ai putea ieşi puţin afară, ar fi o problemă şi aş vrea să vorbesc puţin cu tine; se pare că te-ai fi luat de iubita prietenului meu” – un pretext pentru a începe cearta sau pentru a fi scos afară dintr-un local cu anumite scopuri, situaţie în care, probabil mulţi dintre cititori s-ar fi putut afla, atunci când merg în diverse localuri de noapte. Se pare că moldovenii nu se lasă de astfel de metode de a „regla conturile” sau de a-şi îndeplini scopurile murdare, nici chiar atunci când sunt plecaţi departe de graniţele RM. Sub acest pretext tinerii erau invitaţi afară, unde erau luaţi imediat la pumni, după care li se sustrăgeau bani, telefoane mobile şi alte obiecte de valoare pe care aceştia le aveau asupra lor.

Cotidianul italian ”Il Giornale di Vicenza” relatează că acesta era şi scenariul pe care-l puneau în practică doi tineri, unul este Dumitru Țiganciuc, în vârstă de 18 ani, originar din R.M., al doilea fiind un albanez, Graciano Qori, în vârstă de 22 de ani. Se pare că celor doi le-a funcţionat bine această metodă prin care îşi jefuiau victimele, până sâmbătă seara, 25.01.2014, când le-a căzut victimă un tânăr de 16 ani, fiul unui carabinier din oraşul italian Vicenza.

Moldoveanul – creierul şi durul grupului

Conform celor menţionate de către autorităţile italiene, Dumitru Ţiganciuc , rezident în localitatea Zovencedo, Vicenza era cel care gândea din timp infracţiunile pe care urmau să le săvârşească. Tot acesta era cunoscut şi pentru duritatea cu care-şi agresa şi lovea victimele, având faima de „dur”, printre grupurile rău famate. „Micul boss”, cum era cunoscut în anturajul său, ajunsese să se creadă de neatins de către nimeni, fapt pentru care se pare că nu conta cine era victima pe care urmau să o agreseze şi jefuiască. Cetăţeanul albanez în vârstă de 22 de ani juca rolul de momeală pentru potenţialele victime. El era cel care aborda persoanele în diferite împrejurimi, iar prin tertipuri de genul celui prezentat mai sus le atrăgea în diferite „capcane”, după care intervenea „durul” Ţiganciuc.

Victima curajoasă

Autorităţile italiene menţionează că şi alţi tineri ar fi căzut victime celor doi, dar că aceștia îşi retrăgeau plângerile din cauza ameninţărilor şi violenţei la care erau supuşi de către inculpaţi. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi în cazul ultimei victime a acestora, tânărul agresat şi jefuit la sfârşitul săptămânii trecute, care s-a dovedit a fi fiul unui carabinier. Acesta a reuşit să reţină numărul de înmatriculare al maşinii cu care au fugit Ţiganciuc şi Qori, după care a anunţat imediat poliţia. La scurt timp, cei doi au fost reţinuţi la un punct de alimentare cu combustibil din preajma oraşului Verona. În momentul reţinerii, în maşină cu cei doi se mai aflau încă alte trei persoane, dintre care o tânără minoră.

Antecedente penale

După arestarea celor doi s-a constatat că tânărul originar din R.M. avusese de furcă cu autorități încă septembrie 2012 tot pentru jaf. Atunci victimă îi căzuse un bătrân, pe care, după ce s-a apropiat sub diferite pretexte de el, l-a deposedat de un colier din aur.

Teroarea localurilor publice

Conform poliţiei italiene, grupul format din cei doi tineri, pe lângă infracţiunile de jaf pe care le săvârşeau, erau bine cunoscuţi şi pentru comportamentul agresiv pe care-l aveau prin diferite localuri publice pentru tineri şi haosul pe care-l provocau deseori. După arestarea celor doi, poliţia îşi pune speranţa că cei care au avut de suferit în urma comportamentului lor agresiv vor reuşi să depăşească teama pe care au avut-o până acum şi-i vor denunţa pe cei doi tineri de origine străini familiile cărora se află de mult timp în oraşul Vicenza, fiind bine integrate în societatea italiană.

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu