Rusia nu-i mai acceptă pe moldovenii care n-au asigurare medicală

by Genko Genko

Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova vă informează că, în cazul în care planificați o călătorie în Federația Rusă trebuie în mod obligatoriu să dețineți și polița de asigurare medicală. Noile reguli ce reglementează accesul străinilor, inclusiv al moldovenilor, pe teritoriul Rusiei, au fost introduse în luna mai curent, după un accident feroviar ce a avut loc în regiunea Naro-Fominsk, Moscova, soldat cu decesul a 6 moldoveni.

Astfel, începând cu luna mai 2014, cei care vor călători în Federația Rusă, pe lângă documentele de călătorie (paşaport), trebuie să deţină o poliţă de asigurare medicală, în caz contrar li se va interzice intrarea pe teritoriul Federaţiei Ruse.

Totodată, cetăţenilor străini care au intrat pe teritoriul Federaţiei Ruse, fără a li se aplica regula menţionată, le poate fi solicitată prezentarea poliţei de asigurare medicală de către organele de control.

Persoanelor care nu vor dovedi deţinerea unei astfel de poliţe li se vor aplica amenzi conform legislaţiei Federaţiei Ruse.

CITIȚI ȘI...