Ministrul român de Externe a discutat cu Candu despre accesul românilor în Moldova fără pașaport

by Genko Genko

Ministrul de Externe al României, Bogdan Aurescu, a avut, miercuri, o întrevedere cu preşedintele Parlamentului moldovean, Andrian Candu, în cadrul căreia a ridicat problema accesului cetăţenilor UE, inclusiv români, în Republica Moldova pe baza cărţii de identitate, dând ca exemplu statele din Balcanii de Vest.

În cursul convorbirilor, Aurescu a ridicat problema accesului cetăţenilor UE, inclusiv a celor români, în Republica Moldova pe baza cărţii de identitate, evocând exemplul în acest sens al statelor din Balcanii de Vest.

Cei doi oficiali au discutat şi despre evoluţiile politice din Republica Moldova, inclusiv după alegerile din Găgăuzia privind funcţia de başcan, precum şi perspectivele de soluţionare a conflictului transnistrean.

În ceea ce priveşte aplicarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, Aurescu a menționat că Republica Moldova va prezenta în cadrul Summitului de la Riga un bilanț al rezultatelor înregistrate în procesul de implementare a Acordului de Asociere.

„Este nevoie ca autoritățile de la Chișinău să arate aceiași determinare în implementarea reformelor și de înregistrarea de noi progrese, în primul rând în ceea ce priveşte aplicarea riguroasă a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, astfel încât Republica Moldova să-şi conserve statutul avansat în cadrul Parteneriatului Estic”, a precizat Ministrul afacerilor externe al României.

În cadrul discuțiilor Preşedintele Parlamentului Andrian Candu a reiterat angajamentul autorităţilor de la Chişinău de a continua implementarea reformelor pentru apropierea Republicii Moldova de UE și de a dinamiza relaţiile cu România în diferire domenii de interes comun.

CITIȚI ȘI...