Prăbuşirea avionului Germanwings: Carcasa celei de-a doua cutii negre a fost găsită

by Genko Genko

Echipele de intervenţie au găsit, miercuri, carcasa celei de-a doua cutii negre a avionului companiei Germanwings prăbuşit în Alpii francezi, aparatura de înregistrare desprinsă fiind căutată în continuare, informează Fox News.

Preşedintele Francois Hollande a confirmat găsirea carcasei celei de-a doua cutii negre, care avea aparatură pentru înregistrarea parametrilor tehnici ai avionului.

Prima cutie neagră – cea care conţine conversaţiile echipajului – a fost găsită marţi, iar datele sunt accesabile, în pofida avariilor.

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, având la bord 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului, s-a prăbuşit marţi dimineaţă într-o zonă muntoasă din sud-estul Franţei. Aeronava a căzut în zona Barcelonnette, situată în provincia Haute Provence. Resturile avionului sunt în Masivul Pic de l’Estrop, la altitudinea de peste 2.500 de metri.

Germania (72 de morți) și Spania (51 de morți) sunt țările cele mai afectate din punctul de vedere al victimelor catastrofei aeriene, cea mai mare din Franța din ultimii peste 30 de ani.

CITIȚI ȘI...