O nouă majoritate parlamentară și un nou candidat pentru funcția de prim-ministru. PSRM a făcut anunțul

by D M

Deputatul PSRM Corneliu Furculiță a citit o declarație de constituire a noii majorități parlamentare. Acesta invită președintele Republicii Moldova la consultări.

„Anunțăm constituirea unei majorități parlamentare și invităm președintele Republicii Moldova pentru consultări cu majoritatea la ora 12:00. Consultările pot avea loc la Președinție sau Parlament, la discreția președintelui țării”, a declarat Furculiță.

În scurt timp, canalele de Telegram au distribuit și lista semnatarilor, publicată mai întâi de canalele tv ale lui Ilan Șor. 

În textul declarației noii-vechi majorități parlamentare se menționează că noul candidat pentru funcția de prim-ministru susținut de semnatari este Vladimir Golovatiuc, ambasadorul trimis de PSRM în Rusia.

Amintim că în urma consultărilor cu fracțiunile și grupurile parlamentare, Maia Sandu a decis astăzi să-l desemneze pe liderul fracțiunii parlamentare a Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, drept candidat la funcția de prim-ministru. 

Tot astăzi Mariana Durleșteanu și-a retras candidatura de la funcția de prim-ministru al R.Moldova. Anunțul a fost făcut pe pagina sa de Facebook și a apărut chiar în momentele când reprezentanții fracțiunii PSRM și liderul socialiștilor, Igor Dodon, se aflau la consultări cu președintele R.Moldova, Maia Sandu.

CITIȚI ȘI...

Lasa un comentariu

1 comment

binance帳戶 25 aprilie 2023 - 08:27

Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good.

Răspuns