Între timp, Transnistria a suspendat procesul de vaccinare și a impus noi restricții din cauza Covidului

by D M
Distribuiti mai departe...

x

Într-o postare pe o rețea publică, liderul de la Tiraspol a menționat că „mai multe țări refuză preparatul anti-Covid produs de „AstraZeneca”, din cauza efectelor adverse”.

„Amintesc că în Transnistria a fost adus vaccinul AstraZeneca în calitate de ajutor umanitar. Imunizarea cetățenilor nu a început. Deocamdată vom mai aștepta. Nu avem dreptul să riscăm cu vieților transnistrenilor. Vom aștepta opinia justificată a experților de profil, inclusiv de la OMS”, a scris Krasnoselski.

Liderul administrației de la Tiraspol a precizat că responsabilii din domeniu au asigurat păstrarea în condițiile necesare a lotului pe care l-au primit anterior.

„În ceea ce ține livrarea vaccinului Sputnik V: lucrul continuă în această direcție. Preparatul va fi livrat cu avionul în aeroportul din Chișinău. Data exactă nu a fost stabilită, dar contăm pe faptul că se va întâmpla în timpul apropiat. Încă o dată accentuez că imunizarea se va face voluntar”, a declarat Krasnoselski.

 
Totodată, pe 18 martie, autoritățile de la Tiraspol au decis să impună noi restricții, pentru a opri răspândirea infecției. Astfel, a fost interzisă desfășurarea manifestațiilor culturale, sportive, cele de divertisment, precum și cele corporative. De asemenea, în cafenele nu va fi permisă desfășurarea banchetelor, iar restaurantele se vor închide la ora 22:00.

În același timp, transportul public va funcționa doar în intervalul de timp 6.00 – 10.00 și 16.00 – 20.00.

Întreprinderile vor funcționa, în măsura posibilităților, de la distanță. De la o treime până la jumătate din angajați vor lucra de acasă. Angajații vârstnici vor putea fi chemați la serviciu doar în cazuri de urgență. De asemenea, pensionarilor li se recomandă să se izoleze, pentru a nu se infecta.

newsmaker.md


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...