Numiri și demiteri la Guvern: Viceministrul de la Finanțe și-a dat demisia, iar ministerul Agriculturii are unul nou

by Genko Genko

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare are un nou viceministru. Este vorba despre Vlad Loghin, care a fost desemnat astăzi, în cadrul ședinței Guvernului.

„Are studiile necesare pentru a activa eficient în această funcție și este exptrem de important faptul că are experiență internațională în domeniul exportului de produse agroalimentare – o temă foarte actuală în contextul politicilor comerciale prin care trece astăzi sectorul”, a spus ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov.

Vlad Loghin are 50 de ani, a făcut studii în Economie la Universitatea de Stat din Moldova(1981-1985). Din anul 1997 până în prezent a lucrat în Canada, unde a fost președinte al unei companii, în domeniul import/export de produse agricole, inclusiv în Republica Moldova. Cunoaște limbile engleză, franceză, rusă, germană și italiană.

Tot în ședința de astăzi a Executivului, a fost acceptată cererea de eliberare din funcție a viceministrului Finanțelor, Victor Barbăneagră, care a invocat motive personale. Victor Barbăneagră a deținut această funcție mai bine de patru ani.

CITIȚI ȘI...