NASA oferă 29 de mii de dolari pentru cine va rezolva o problemă

by Genko Genko

Întreaga omenire ar putea să beneficieze de pe urma rezolvării acestei probleme extrem de importante.

National Aeronautics and Space Administration, cunoscută sub numele de NASA, este determinată să ajute omenirea să ajungă pe Marte, însă are nevoie de ajutorul tuturor.

Citeşte şi: Misiunile NASA şi extraordinarele lor descoperiri

În acest moment, cel mai mare obstacol din calea celor de la NASA este radiaţia. Luată separat, radiaţia este alcătuită din particule inofensive subatomice, energetice, însă în interacţiune cu celule vii, devine mortală. Cu cât este mai mare energia particulei, cu atât e mai ameninţătoare.

Iar spaţiul e plin cu cele mai energetice particule, numite Galactic Cosmic Rays (GCR). Acest lucru este o veste foarte proastă pentru orice astronaut care s-ar încumeta să plece spre Marte.

De aceea, cei de la NASA oferă până la 29.000 de dolari pentru oricine îşi poate da seama de un mod de a-i duce pe astronauţi în siguranţă pe Marte, cu cât mai puţină expunere la radiaţia din spaţiu.

Astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională sunt protejaţi de GCR cu ajutorul câmpului magnetic al Pământului. Din păcate, protecţia se întinde doar până la aproximativ 43.000 de kilometri deasupra suprafeţei Terrei. Iar Marte se află cu aproximativ 225 de milioane de kilometri mai departe de atât.

Citeşte şi: Marte surprinde din nou; Iată ce au descoperit cercetătorii de la NASA pe Planeta Roşie

NASA a anunţat competiţia oficial numită „Reducing Exposure to Galactic Cosmic Rays through Active and Passive Shielding” pe 29 aprilie şi este deschisă pentru oricine. Tot ce trebuie să faci este să te înregistrezi la compania Innocentive şi să scrii o propunere până pe 29 iunie.

CITIȚI ȘI...