Moscova nu va invada estul Ucrainei, îl asigură pe ministrul american al apărării omologul său rus

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, l-a asigurat joi pe omologul său american, Chuck Hagel, că Moscova nu va invada estul rusofon al Ucrainei, a anunțat Pentagonul, informează AFP.

„Trupele (ruse) care sunt masate de-a lungul frontierei (cu Ucraina) sunt acolo pentru a efectua exerciții și nu au nicio intenție de a traversa această frontieră pentru a intra în Ucraina”, a declarat într-o convorbire telefonică Serghei Șoigu, promițând de asemenea că acești soldați ruși nu vor conduce „nicio acțiune agresivă”.

Chuck Hagel l-a întrebat cât timp ar dura acest „exercițiu militar”, dar omologul său rus a răspuns că „nu are un calendar precis asupra acestei chestiuni”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, viceamiralul John Kirby.

Ucraina va răspunde „militar” la orice încercare rusă de „a anexa” regiunile din estul țării vorbitoare de limbă rusă, a avertizat joi la Bruxelles primul ministru ucrainean, Arseni Iațeniuk.

Pe fondul realipirii peninsulei separatiste Crimeea la Rusia, tensiunile sunt puternice în estul Ucrainei, în special la Donețk, teatru în ultimele zile al unor manifestații proruse, care au degenerat în ciocniri cu susținătorii Kievului, soldate cu un mort.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...