Miniștrii de externe din UE vor discuta luni situația din Ucraina

by Genko Genko

Luni, în cadrul reuniunii miniştrilor de externe din statele membre ale UE (CAE), discuţiile se vor concentra pe situaţia din Ucraina, inclusiv din perspectiva evenimentelor recente din estul acestei ţări.

Conform unui comunicat al Ministerului român de Externe ”discuţiile miniştrilor se vor concentra pe situaţia din Ucraina, inclusiv din perspectiva evenimentelor recente din estul Ucrainei şi vor evalua acţiunile Uniunii de la declanşarea crizei din Crimeea până în prezent. De asemenea, vor avea un schimb de opinii privind ansamblul relaţiilor UE cu Bosnia şi Herţegovina. Vor face o trecere în revistă a ultimelor evoluţii din Vecinătatea Sudică a UE, cu accent pe criza siriană”.

Anteriori și șeful diplomației letone declarase că va aborda subiectul ucrainean în cadrul CAE. ”Rusia este direct responsabilă de acțiunile violente și separatiste din estul Ucrainei”. ”Sper că și colegii mei din Uniunea Europeană vor înțelege acest lucru luni”, a încheiat Rinkevics într-o postare pe Twitter, făcând referire la reuniunea miniștrilor de Externe ai UE, ce se va desfășura în Luxemburg.

CITIȚI ȘI...