Donald Tusk: Putin va înainta atât cât îi va permite Ucraina

by Genko Genko

Premierul polonez Donald Tusk cere o reacție mai fermă din partea autorităților ucrainene împotriva separatiștilor din estul Ucrainei, declarând că elementele destabilizatoare trebuiesc oprite.

”Nimeni nu trebui să îndemne Ucraina la măsuri radicale, dar s-a ajuns la un moment în care astfel de acțiuni sunt necesare, pentru a se demonstra că ceea ce fac separatiștii este inacceptabil”, a declarat Tusk, citat de Unian.

Șeful executivului de la Varșovia a apreciat faptul că Ucraina a acționat rațional și s-a abținut în fața provocărilor din Crimeea, dar că ”acum este o altă situație”, iar Kievul trebuie să dea dovadă de fermitate.

Citește și: Europa acuză Rusia de implicare în evenimentele din Ucraina și se teme de o nouă invazie

”Nu există nicio a treia forță care să se implice în apărarea Ucrianei mai mult decât însuși statul ucrainean. Kievul nu trebuie să aștepte ajutor din partea SUA sau Franței pentru a-i apăra, ci trebuie, în primul rând, să se apere singuri”, a adăugat Tusk.

Acesta a remarcat asemănările izbitoare dintre felul în care au decurs lucrurile în Crimeea și ce se întâmplă acum în estul Ucrainei, dând de înțeles că Rusia își dorește să creeze haos în țara vecină.

”Putin va înainta atât cât îi va permite Ucraina”, a încheiat Tusk.

CITIȚI ȘI...