Indivizii acuzați de tentativa de asasinare a oligarhului Plahotniuc cer să fie eliberați din arest

Indivizii acuzați de tentativa de asasinare a oligarhului Plahotniuc cer să fie eliberați din arest

Avocații indivizilor acuzați că au pus la cale omorul liderului Partidului Democrat, Vladimir Plahontiuc s-au adresat la Curtea de Apel cu cererea de a-i elibera. Procurorii vor insista, însă, pe menținerea după gratii a celor opt învinuiți.

Procurorii spun că menținerea indivizilor în arest este necesară pentru că investigațiile sunt în fază incipientă iar acuzații ar putea să se ascundă. Totodată, ei ar putea distruge probe ori să-și anunțe complicii. Asta pentru că cei implicați în schemă ar fi mai mulți.

Menționăm că 8 indivizi au fost reținuți în Republica Moldova iar alți 9 – în Ucraina, fiind învinuiți de faptul că au pus la cale omorul oligarhului Vladimir Plahotniuc.

Acuzatorii de stat spun că inițial a fost transmisă suma de 100 de mii de dolari grupării din Ucraina, urmând ca să le mai fie transmiși alți 100 de mii de dolari la finalizarea operațiunii. În caz că reușeau să-și ducă intențiile până la capăt, ei aveau să primească și un anumit bonus. Despre ce este vorba, procurorii nu au precizat. Totodată, nu se știe deocamdată câți bani urmau să primească învinuiții din Moldova.

Procurorii tac și în privința comanditarilor. Au menționat că sunt doi la număr, unul dintre care trăiește în Moscova.

0