Ilan Shor a primit arest la domiciliu

by Genko Genko

12:59 Controversatul om de afaceri Ilan Shor a primit arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, asta chiar dacă procurorii au cerut ca el să stea în izolator.

11:00 Controversatul om de afaceri Ilan Shor a primit statut de învinuit în dosarul băncilor devalizate, el urmând a fi pus sub arest, a anunțat Centrul Național Anticorupție.

Shor figura până astăzi în calitate de bănuit, iar procurorii au decis să-i schimbe statutul în învinuit, el urmând să fie arestat.

Asta după ce, potrivit investigației Kroll, controversatul om de afaceri s-ar afla în spatele acțiunilor de devalizare a BEM, Banca Socială și Unibank.

„Ceea ce este neclar în prezent este dacă el (Ilan Shor n.r.) a acționat de unul singur sau a fost vorba de acțiuni concertate, cu participarea altor părți”, se arată în una dintre concluziile raportului Kroll.

Totodată, autorii raportului îndeamnă la demararea unei investigații în urma căreia să fie identificați adevărații beneficiari ai acestor tranzacții și punerea în aplicare a unei strategii de recuperare a fondurilor risipite în mod fraudulos.

Shor a negat toate acuzațiile, susținând că și el dorește să afle cine a devalizat băncile.

CITIȚI ȘI...