Protest în fața CNA: Manifestanții cer arestarea adevăraților vinovați

by Genko Genko

Zeci de protestatari s-au adunat astăzi în fața Centrului Național Anticorupție (CNA), chiar în clipele în care acolo era audiat controversatul om de afaceri Ilan Shor, bănuit în schema devalizării BEM, Unibank și Banca Socială.

Manifestanții au cerut ca Shor să fie arestat, iar averea acestuia să fie confiscată. De asemenea, ei solicită ca audiați să fie și Vladimir Plahotniuc și Vladimir Filat, care ar fi adevărații vinovați pentru devalizarea celor trei bănci.

„Solicităm ca aici să fie aduși și Filat și Plahotniuc, nu doar scula lor criminală Ilan Shor. Luați exemplu de la DNA-ul românesc, acolo unde toți corupții, indiferent că sunt politicieni importanți sau oameni de afaceri sunt trimiși la pușcărie”, a scandat membrul Platformei Demnitate și Adevăr – DA, Vasile Năstase.

De asemenea, manifestații au cerut celor de la CNA să-și facă onest și profesionist treaba și să asculte de doleanțele cetățenilor.

„Sus Codruța DNA, Jos Chetraru CNA!”, „Plahotniuc și cu Filat, miliardele-au furat”, „Nu-l lăsați pe Shor, să plece în off-shore”, „Hoții la pușcărie” sau „Demonstrați că meritați”, au fost unele dintre scandările protestatarilor.

La această oră, Ilan Shor se află la sediul CNA, acolo unde potrivit purtătorului de cuvânt al instituției urmează să fie învinuit în dosarul devalizărilor băncilor și ulterior arestat.

CITIȚI ȘI...