„Hoț în lege” kazah, expulzat de pe teritoriul Moldovei și declarat persoană indezirabilă pentru următorii 15 ani

„Hoț în lege” kazah, expulzat de pe teritoriul Moldovei și declarat persoană indezirabilă pentru următorii 15 ani

Doi cetățeni ai Republicii Kazahstan, dintre care unul – „hoțul în lege” Lioșa Semipalatenschii, în vârstă de 60 de ani, au fost declarate persoane indezirabile pe teritoriul Republicii Moldova și expulzați din țară. Cel de-al doilea, un bărbat în vârstă de 32 de ani, era însoțitorul hoțului în lege, ambii fiind veniți în Moldova cu scopul de a pregăti careva aranjamente a unui canal de droguri din Kazahstan în țările Europene, cu tranzit prin Republica Moldova.

După stabilirea locului aflării celor doi cetățeni kazahi, precum și scopului aflării acestora în țara noastră, ofițerii Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii Procuraturii pentru combaterea criminalității organizate și cauze speciale au recurs la efectuarea unor percheziții în apartamentul unde bărbatul era cazat. Astfel, în urma acestora în apartament polițiștii au depistat 6.000 dolari, trei telefoane mobile, un „Ipad”, mai multe cartele SIM a operatorilor de telefonie mobilă naționali și internaționali.

Pentru a fi prevenite careva activități ilegale, la 14 aprilie curent, străinii au fost expulzați din Republica Moldova pe un termen de 15 ani, fiind declarați persoane indezirabile.

Forțele de ordine urmează să întreprindă un șir de măsuri speciale de investigație în vederea stabilirii persoanelor cu care au intrat în contact autoritatea criminală, stabilirea scopului final a cetățenilor străini pe teritoriul Republicii Moldova.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger” și reprezentanților de la Biroul Migrație și Azil.

0