Fratele președintelui de onoare al PD, Ion Diacov, admite că va candida la alegerile parlamentare. „Voi fi unicul cu adevărat independent”

Fratele președintelui de onoare al PD, Ion Diacov, admite că va candida la alegerile parlamentare.  „Voi fi unicul cu adevărat independent”

Fostul procuror al municipiului Chișinău Ion Diacov, fratele președintelui de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, admite că în eventualitatea desfășurării alegerilor parlamentare în baza sistemului mixt, ar putea candida la funcția de deputat în calitate de candidat independent. Acesta nu a luat încă o decizie definitivă la acest subiect, însă spune că o vede ca pe „o provocare din partea puterii de azi”.

„În calitate de candidat independent pot să încerc. Încă nu am decis, dar este așa o tentație. Dar categoric, numai independent. Dacă elita politică spune că acesta este un proiect bun, pentru popor, vreau să încerc – analizez eu stând acasă și neavând ce face, că mai degrabă, dacă eu o să decid, o să fiu unicul cu adevărat independent. În rest, nu mai sunt ei independenți, știm noi jocurile astea. Dar eu nu sunt om al nimănui, nu am de gând și categoric nu o să fiu om de partid”, a anunțat Ion Diacov în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC21.

Fostul procuror a spus că înțelege faptul că lumea ar putea face trimitere la fratele său care este membrul partidului de guvernământ însă a menționat că dacă dorea să profite de statutul fratelui său, „trebuia numai să fiu cuminte și să nu vorbesc” și putea activa în continuare în sistemul Procuraturii. Totuși, întrebat de ce nu ar candida din partea unui partid, acesta a spus că „practica fratelui în activitatea de partid, pentru tot neamul nostru e de ajuns și de rămas”.

„Nu vreau să deschid parantezele. Eu socot că în partid, da, se poate de lucrat, pentru că partidele fac politică în ziua de azi, dar eu nu mă văd în niciun partid. Mai, mai n-am încercat să fiu în partidul Maiei Sandu pe care repet, îl simpatizez, dar m-am abținut. Eu nu-s om de partid. A fost un gând, dar eu m-am oprit”, a spus Ion Diacov.

„Asta e o provocare din partea puterii de azi. Ei au spus că trebuie oameni independenți. O să mă duc, dacă vor trece, și unul dintre momente o să fie că ei au spus minciuni, nu se rezolvă corect, se încalcă drepturile oamenilor”, a conchis fostul procuror al municipiului Chișinău.

0