(FOTO) Polițiștii, în alertă. Peste 500 de inspectori de patrulare, dislocați pe străzi

(FOTO) Polițiștii, în alertă. Peste 500 de inspectori de patrulare, dislocați pe străzi

Polițiștii de patrulare se implică, în situația actuală, nu doar la reglarea circulației rutiere ci și sunt gata să ajute oamenii aflați în dificultate. În acest sens, peste 500 de inspectori au fost dislocați pe traseele din țară, gata să intervină în orice moment.

„Pentru a evita situațiile de risc, înzăpezire, blocare, îngheț, inspectorii de patrulare solicită tuturor cetățenilor să nu pornească la drum. Există trasee blocate la: Anenii Noi, Hâncești, Comrat, Ceadâr Lunga, Strășeni, Leova. Peste 500 de inspectori de patrulare din toată țara se află la menținerea ordinii publice și circulației rutiere”, se arată într-un comunicat al INP.

politist

INP anunță că în municipiul Chișinău se circulă cu dificultate. În sectorul Buiucani nu circulă transportul public din cauza ruperii cablurilor electrice. La Anenii Noi, satul Chetrosu a căzut un copac blocând drumul Mereni – Maximovca.

Pe teritoriul raionului Căușeni, ninge şi bate vântul, cad precipitații sub formă de ninsoare, pe suprafața solului s-a format un strat de zăpadă de circa 30 cm, iar pe alocuri se ridică până la 2 metri.

La Cahul, ninge şi bate vântul, cad precipitații sub formă de ninsoare, pe suprafața solului s-a format un strat de zăpadă de 30 cm, pe alocuri zăpadă este spulberată și stratul poate ajunge și la 2 metri.

politist2

Orașele Cahul și Taraclia sunt blocate din cauza copacilor căzuți sub presiunea zăpezii și nu poate circula autospeciala pentru deszăpezirea drumului.

Actualmente se efectuează lucrări pentru evacuarea copacilor la Cahul – Vulcănești pe porțiunea traseului dintre satele Lebedenco și Pelinei sunt copaci căzuți sub presiunea zăpezii și nu este posibilă circulația autospecialei pentru deszăpezire. La moment se efectuează lucrări pentru evacuarea copacilor de pe traseu. La Cahul – Giurgiulești se circulă cu dificultate.

Localitățile Slobozia Mare – Vulcănești sunt blocate din cauza stratului de zăpadă care spulberându-se, s-a așternut pe alocuri de 2 metri.

La Taraclia, ninge şi bate vântul, cad precipitații sub formă de ninsoare.

politist3

La Ceadâr Lunga-Taraclia traseul este blocat. La Ștefan Vodă se circulă cu dificultate pe întreg teritoriu raional. Rămân blocate drumurile de acces spre satul Ermoclia, Feşteliţa – Marianca de Jos, Ștefan Vodă – Ștefănești – Volintiri – Alava, spre satul Copceac, spre satul Crocmaz, satul Căplani, drumuri regionale Răscăieți – Hlinaia, Ștefan Vodă – Alava – Săiți.

La nord pe alocuri ninge slab, pe trasee se circulă fără impedimente. Chiar și așa, în unele zone din nordul Republicii au fost dislocați polițiști pentru a interveni în caz de nevoie.

0