(FOTO) Noi dovezi despre implicarea Rusiei în destabilizările din estul Ucrainei

by Genko Genko

Dovezile privind implicarea Federației Ruse în destabilizările din estul Ucrainei continuă să apară pe zi ce trece de confruntări violente între teroriștii pro-ruși și forțele armate ale Kievului.

După ce ieri primarul de Donețk anunța că cel puțin 8 dintre luptătorii răniți ai separatiștilor în urma confruntărilor din zona aeroportului sunt cetățeni ai Federației Ruse, astăzi fostul candidat la președinția Ucrainei, deputatul Oleg Liașko, a prezentat și un act care certifică, din nou, implicarea Moscovei în destabilizările din țara vecină.

Citește și: Printre separatiștii răniți la Donețk se numără 8 cetățeni ruși

Conform lui Liașko, în orașul Mariupol, unde în ultimele luni s-au înregistrat mai multe confruntări, soldate cu zeci de morți, a fost reținut un cetățean al Federației Ruse, originar din Groznâi, capitala Ceceniei. Acesta ar face parte din grupul ”kadîrovilor”, luptători ceceni ce au luptat de partea Federației Ruse împotriva propriului popor.

1401263308-1235

Amintim că Poliția de Frontieră a Ucrainei a semnalat la începutul acestei săptămâni mai multe încercări, undele din ele reușite, de trecere a graniței dinspre Federația Rusă a sute de indivizi înarmați, despre care se crede că ar fi militari ruși.

În acest sens, liderii UE, întruniți la Bruxelles în cadrul unui summit, au insistat ca ”Federația Rusă ar trebui, ca o chestiune de prioritate, să prevină trecerea separatiștilor și armelor în Ucraina”.

Citește și: Ucraina: În timpul nopții trecute, sute de militari ruși au încercat să intre în țară

CITIȚI ȘI...