Printre separatiștii răniți la Donețk se numără 8 cetățeni ruși

by Genko Genko

Dovezile despre implicarea Federației Ruse în acțiunile separatiste din estul Ucrainei continuă să apară. În urma confruntărilor de luni din Donețk, din cei 43 de răniți, cel puțin 8 sunt cetățeni ruși, anunță primarul orașului, citat de presa ucraineană.

Alexandr Lukiancenko, edilul orașului afectat de virusul separatismului, a declarat că doar 8 dintre cei 43 de răniți sunt cetățeni ai Donețkului. Alți 8 sunt cetățeni ruși, care provin din Moscova, Groznâi (capitala cecenă) și Gudermes, oraș aflat la granița cu Georgia. Totodată, identitatea a 18 persoane din cele rănite încă nu a fost stabilită.

Citește și: Putin cere încetarea imediată a operațiunii antiteroriste din estul Ucrainei

Anterior, Lukiancenko a anunțat că în urma confruntărilor au decedat 40 de persoane. Doi cetățeni pașnici și 38 de luptători de partea separatiștilor.

Totuși, conform datelor conducerii Operațiunii antiteroriste din estul Ucrainei, ar fi vorba de 200 de morți.

Amintim că în această dimineață, Serviciul de Frontieră al Ucraineni anunța că, pe parcursul nopții trecute, la punctele de trecere de la granița cu Federația Rusă s-au înregistrat mai multe încercări de pătrundere în statul vecin a sute de indivizi înarmați, care ar fi fost militari ruși.

 

CITIȚI ȘI...