(FOTO) Mașină căptușită cu țigări de contrabandă, depistată de vameși

by Genko Genko

Angajații postului vamal Leuşeni-Albiţa au reuşit să stopeze o tentativă de transportare ilicită a unui lot de țigări, în valoare de circa 6.000 de euro.

La pista de control s-a prezentat un mijloc de transport de model „Renault Laguna”, cu numere de înmatriculare străine, condus de un cetăţean moldovean. Întrucât șoferul și mașina au trezit suspiciuni, aceasta a fost supusă unui control fizic amănunțit.

PIC_2

Astfel, colaboratorii vamali au depistat 1.260 pachete de ţigări „Rotmans Superslims” şi 240 de pachete de ţigări „Hilton White” cu timbre de acciz ale R. Moldova.

PIC_3

Conducătorul auto a refuzat să coopereze în momentul depistării produselor de tutungerie şi să ofere careva detalii utile pentru investigarea cazului.

pic_4

Cert este că mijlocul de transport se deplasa spre una din ţările din UE, unde lotul de țigări urma să fie vândut. Din vânzarea acestora, bărbatul avea să obţină un profit considerabil.

PIC_5

Organul vamal a întocmit un proces-verbal pe marginea acestui caz, în conformitate cu articolul 287, al.10 – Cod Contravenţional al Republicii Moldova.

PIC_6

CITIȚI ȘI...