Turcinov: Operațiunea antiteroristă din est va continua

by Genko Genko

Președintele interimar al Ucrainei, Olexandr Turcinov, a declarat că operațiunea antiteroristă din estul Ucrainei va continua.

Acesta a declarat la începutul ședinței Radei Supreme că în urma operațiunilor serviciilor speciale, situația în nordul regiunii Lugansk și sudul regiunii Donețk se stabilizează, urmând ca acțiunile să se desfășoare în continuare.

”Pentru a opri acțiunile criminale, autoritățile vor continua operațiunea antiteroristă, scopul căreia este, în primul rând, protejarea vieții și sănătății cetețenilor”, declară Turcinov, citat de presa ucraineană.

Citește și: (VIDEO) Regiunile Donețk și Lugansk și-au declarat independența și cer alipirea la Federația Rusă

El i-a amenințat cu urmărirea penală pe organizatorii așa-ziselor referendumuri de la Donețk și Lugansk, care au avut loc la 11 mai, cu privire la viitorul statut al celor două regiuni.

Președintele Radei Supreme mai menționat că o delegație a guvernului de la Kiev, care se va deplasa marți la Bruxelles, va semna o serie de documente importante, în special un acord privind acordarea unor resurse financiare în valoare de 1,6 miliarde de euro pentru Ucraina.

Delegația oficială ucraineană va aborda la negocierile cu responsabilii europeni și problema simplificării regimului de vize între UE și Ucraina.

CITIȚI ȘI...