(FOTO) Contrabandă cu țigări din Transnistria la frontieră; circa 93 de mii de pachete de țigări au fost confiscate

by Genko Genko

Un microbus cu circa 93 de mii de pachete de țigări în asortiment, fără timbre de acciz, a fost reținut de poliția de frontieră. Acțiunea a avut loc ieri, 11 mai, când ofițerii vamali au oprit pentru control un microbuz Mercedes-Benz, cu numere de înmatriculare transnistrene.

În cadrul controlului, ofițerii vamali au depistat sute de cutii cu țigări în asortiment, mai exact 92.990 de pachete de marca Queen Menthol și ФЭСТ 7, fără timbre de acciz și fără acte de proveniență.

Mijlocul de transport se deplasa din direcția perimetrului transnistrean spre frontiera verde a Republicii Moldova cu Ucraina și era condus de un locuitor al or. Bender, în vârstă de 35 ani. Mai mult, microbuzul era însoțit de un alt mijloc de transport, la volanul căruia se afla, de asemenea, un cetățean originar din regiunea transnistreană cu dublă cetățenie a Federației Ruse, care în momentul reținerii, pentru a scăpa din vizorul colaboratorilor vamali, a stopat la poarta unei locuințe din satul Palanca.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală, bărbații fiind reținuţi pentru 72 de ore. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare.

3

4a

CITIȚI ȘI...