Fostul inspector al pichetului de grăniceri „Giurgiuleşti”, care acum doi ani și-a ucis un consătean, condamnat la 15 ani de închisoare

by Genko Genko

Procuratura militară Cahul anunţă despre condamnarea fostului militar prin contract, inspector al pichetului de grăniceri „Giurgiuleşti”, care acum doi ani a omorât o persoană.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, tragedia a avut loc în noaptea de 21 martie 2012. Inculpatul, care era militar prin contract, inspector al Pichetului de Grăniceri „Giurgiuleşti”, fiind în afara orelor de serviciu, pe teritoriul s. Giurgiuleşti, raionul Cahul, s-a luat la ceartă cu un consătean. Fiind în stare de ebrietate, acesta a luat bărbatul la pumni, după care l-a înjunghiat de câteva ori cu un cuţit de vânătoare. În urma leziunilor primite, victima a decedat.

Pentru a ascunde urmele infracţiunii, militarul a dus cadavrul victimei într-o râpă de la marginea satului, iar cuţitul l-a aruncat în râul Prut.

În seara zilei următoare cadavrul bărbatului a fost depistat de către un păstor localnic.

În urma investigaţiilor a fost identificat autorul crimei, care şi-a recunoscut pe deplin vinovăţia.

Pentru cele săvârşite, fostul militar prin contract a fost condamnat la 15 ani de închisoare cu executare. De asemenea, instanţa a dispus încasarea de la inculpat, în beneficiul succesorului părţii vătămate, a prejudiciului moral de 100.000 de lei.

Sentinţa este cu drept de atac.

CITIȚI ȘI...