Dorin Recean: Provocările se multiplică şi devin tot mai complexe în regiune

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„În ultimul timp, provocările se multiplică şi devin tot mai complexe în regiune şi este responsabilitatea noastră, a tuturor, să ne asigurăm că luăm decizii corecte, inteligente, iar în caz de necesitate să intervenim”, a menționat ministrul de Interne Dorin Recean, în cadrul unui eveniment.

Recean a apreciat vitejia celor 56 de angajaţi ai Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială “Fulger”, care, astăzi, au obținut dreptul de a purta „bereta neagră”. „Sunteţi linia întâi de apărare şi intervenţie în cazurile necesare. Din acest motiv, toată lumea mizează pe pregătirea dumneavoastră”, a adăugat ministrul.

Comandantul Brigăzii de Poliție cu Destinaţie Specială „Fulger”, Ion Ţurcan, a menţionat că „examenul pentru „bereta neagră” este unul dificil, dar obligatoriu pentru toţi angajaţii subdiviziunii, deoarece astfel se pot aprecia capacităţile de luptă ale fiecărui colaborator, starea lui fizică, psihică şi morală.”

Pentru a susţine cu succes probele pentru acordarea dreptului de a purta “bereta neagră”, poliţiştii au fost supuşi unor pregătiri intense atât teoretic, cât şi practic. După aceasta, ei au susţinut examene la pregătirea iniţială teoretică şi la bereta neagră.

Bereta neagră este un semn distinctiv, un simbol al bărbăţiei şi profesionalismului, care îl caracterizează pe oricare colaborator al acestei subdiviziuni.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...