(VIDEO) Reconstituire: Cum a fost doborâtă aeronava MH17

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cursa MH17 a companiei Malaysia Airlines a fost doborâtă deasupra estului Ucrainei de o rachetă sol-aer de fabricație rusă, informează marți Biroul olandez pentru securitate în raportul său final privind tragedia aviatică din iulie 2014 soldată cu 298 de morți.

Trei membri ai echipajului avionului Malaysia Airlines au fost uciși în cockpit când racheta a lovit Boeing 777.

„În cadavrele a trei membri ai echipajului au fost găsite fragmente de obiecte” solide propulsate cu mare viteză, a declarat președintele biroului, Tjibbe Joustra. Practic, potrivit explicațiilor de pe unele site-uri de specialitate, focosul a detonat în exterior și mii de fragmente de metal au lovit cu o viteză mai mare decât cea a sunetului fuselajul de aluminiu.

Alte fragmente găsite în cockpit, precum cele din sticlă și aluminiu, dovedesc că avionul a fost perforat din exterior, relevă raportul făcând referire la o înregistrare video. De asemenea, Joustra a adăugat că în cockpit s-au găsit urme de vopsea care ar proveni de la racheta care transporta focosul de tipul 9N314M.

Avionul a fost distrus și s-a împrăștiat pe o zonă de 50 de kilometri pătrați.

Biroul olandez pentru securitate, care nu are în atribuții să stabilească responsabilitatea pentru doborârea avionului, nu a specificat cine a lansat racheta.

Președintele biroului, Tjibbe Joustra, a declarat că racheta a lovit avionul Boeing 777 în partea stângă a cockpitului, fiind lansată dintr-o zonă de 320 kmp din estul Ucrainei.

„Zborul MH17 s-a prăbușit în urma detonării unui focos în exteriorul avionului în partea stângă a cockpitului. Acest focos corespunde tipului de rachete instalate pe sistemele sol-aer Buk”, a afirmat el.

Anchetatorii au realizat o animație prin care a reconstituit ultimele momente de zbor ale aeronavei.

How it happened #MH17 The Dutch Safety Board’s investigation into the causes of the crash of flight MH17 on 17 July 2014 in the eastern part of Ukraine and the Board’s investigation into flying over conflict zones. This video is based on the Dutch Safety Board’s investigation reports, which were published on 13 October 2015.

Posted by Aerospace UK on 13 Octombrie 2015

Producătorul rus al rachetelor Buk, compania de stat Almaz-Antey, a contestat concluziile anchetei internaționale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...