Cursele de pasageri din Moldova care tranzitează Ucraina vor fi sistate

by Genko Genko

Întreprinderea feroviară din Ucraina „Ucrzalizniţa” a solicitat ÎS „Calea Ferată din Moldova” (CFM) să stopeze de la 27 mai vânzarea biletelor pentru toate cursele de pasageri care tranzitează Ucraina, din cauza neaprobării graficului circulaţiei trenurilor pe teritoriul Crimeei.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, anunţul autorităţilor feroviare din Ucraina se încadrează în procedura standard pentru cazurile când nu se reuşeşte aprobarea graficului de sezon al circulaţiei trenurilor.

Directorul interimar al CFM, Sergiu Tomşa, a declarat joi în cadrul unei şedinţe de lucru la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, că vânzarea biletelor se deschide cu 45 de zile în prealabil efectuării cursei, iar situaţia s-ar putea schimba în următoarele zile. Totodată, potrivit lui Tomşa, anunţul „Ucrzalizniţa” nu vizează circulaţia trenurilor marfare.

În prezent, prin Ucraina tranzitează două curse zilnice ale CFM pe destinaţia Chişinău-Moscova, o cursă a RJD pe destinaţia Moscova-Chişinău şi o cursă zilnică Chişinău-Sankt-Petersburg.

CITIȚI ȘI...