„Curier” de acte falsificate, depistat în punctul de trecere Leușeni

„Curier” de acte falsificate, depistat în punctul de trecere Leușeni

Un moldovean riscă dosar penal pentru deținerea unui buletin românesc falsificat. În declarații tânărul și-a justificat fapta prin necunoaștere despre fals și rolul său de „curier” de documente pentru un conațional, aflat în Germania.

În seara zilei de ieri, 28 mai, pe sensul intrare în țară prin punctul de trecere Leușeni, polițiștii de frontieră au direcționat pentru un control amănunțit un tânăr cu dublă cetățenie, a Republicii Moldova și României. Decizia a fost luată ca urmare a întoarcerii acestuia din statul vecin pe motiv că nu avea actele în regulă pentru bunurile transportate. Astfel, polițiștii de frontieră au solicitat bărbatului de 30 ani de a prezenta toate documentele deținute.

Din portmoneu, acesta a prezentat o carte de identitate, eliberată de autoritățile române pe numele unei persoane necunoscute. În cadrul verificării minuțioase cu ajutorul tehnicii speciale s-a descoperit mai multe elemente distinctive ale documentului ce nu corespundeau celor originale.

La audieri bărbatul a precizat polițiștilor de frontieră că documentul nu-i aparține, acesta fiind rugat să transmită documentul unui conațional, aflat în Germania.

Actul falsificat a fost ridicat și transmis spre expertiză. Angajații Poliției de Frontieră continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor infracțiunii și identificării persoanelor implicate.

0