Contrabandă cu anabolizante în proporții deosebit de mari: 100 de mii de euro, arme, telefoane și steroizi, au fost găsite la domiciliile suspecților

by Genko Genko

O grupare criminală, formată din 8 persoane, care ar fi pus la punct o schemă de contrabandă cu anabolizante în proporții deosebit de mari, a fost reținută. Reținerile au avut loc ieri, după ce oamenii legii au efectuat 30 de percheziții la domiciliile unde suspecții ar fi amenajat linia de producție și ambalare a anabolizantelor destinate pentru țările Uniunii Europene.

Potrivit procurorul adjunct al Procuraturii pentru combaterea Crimei Organizate și Cauze Speciale, Valeriu Bodean, investigațiile au început în luna aprilie, atunci când presa de peste Prut a relatat despre reținerea a 2 persoane care făceau contrabandă cu steroizi.

„La domiciliile bănuiților au fost ridicate produse anabolizante sub formă de pastile și fiole cu o valoare estimativă de peste 10 milioane de lei. De asemenea, au fost depistate peste 60 de carduri bancare pe numele diferitor persoane, bani în sumă de peste 100 de mii de euro, arme de foc și muniții, înscrisuri de ciornă, dar și 31 de telefoane mobile, care erau utilizate de către făptuitori”, a spus Valeriu Bodean, într-o conferință de presă.

Acesta a mai adăugat că la domiciliul unuia dintre suspecți am ridicat de la fața locului utilajul special de prepararea, dar și ambalare a steroizilor, dar și echipament tehnic special destinat criptării datelor informatice, bruiereii eterului și interceptării convorbirilor telefonice.

„Patru dintre cei reținuți erau curieri, iar alții patru se ocupau cu ambalarea și transportarea peste hotare a anabolizantelor”, mai punctează reprezentantul PCOCS.

În cazul în care bănuiții vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă până la 10 ani de închisoare.

Amintim că acum un an, reporterii de la anticorupție.md, au investigat acest subiect. Potrivit lor, Republica Moldova se află în topul producătorilor mondiali de steroizi anabolizanți, substanțe ilegale în majoritatea statelor UE, în SUA, dar și în Rusia. Multe dintre anabolizante ajung peste hotare prin contrabandă, în plicuri poștale acceptate și expediate de „Poșta Moldovei”.

CITIȚI ȘI...